Minister Bussemaker bezoekt Indonesië

Image
Afbeelding
Caption
Het gerestaureerde pand De Spiegel in Kota Lama, Semarang; het voormalige warenhuis is na lange periode van verval herbestemd tot restaurant en work spaces
Authors
Remco Vermeulen
Country
Indonesië

Minister Bussemaker bezoekt Indonesië

Van 11 tot en met 16 februari staat het bezoek van minister Jet Bussemaker aan Indonesië in het teken van erfgoed en cultuur.

Tijdens haar bezoek zal de minister waarschijnlijk een overeenkomst ondertekenen met de Indonesische minister van Economie en Cultuur om de culturele samenwerking tussen Nederland en Indonesië te versterken.

Naast programma-onderdelen op het gebied van onderwijs, gaat tijdens het bezoek ook veel aandacht uit naar cultuur en erfgoed. Bussemaker bezoekt onder andere de historische binnenstad van Jakarta (Kota Tua) en de historische binnenstad van Semarang (Kota Lama). Ook gaat ze naar het Nationaal Archief van Indonesië (ANRI) en de Gadjah Mada Universiteit in Yogyakarta.

In deze gebieden en instellingen werken Nederland en Indonesië al langer samen. Zo hebben de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Archief met onder andere ANRI eind vorig jaar de wegwijzer ‘Digging 4 Data’ ontwikkeld voor historisch onderzoek naar gebouwd erfgoed.

DutchCulture ondersteunde meerdere projecten die bijdroegen aan de zichtbaarheid van Nederlands erfgoed in Indonesië, zoals Mapping Slavery Indonesia, samen met de Gadjah Mada Universiteit, fotoproject ‘Heritage in Transition’ over Kota Tua, en een verhalenworkshop van The Missing Link in Kota Lama.

Did you find this information useful?
0