FRAME viert tienjarig bestaan

FRAME viert tienjarig bestaan

MEDIA

10 jaar geleden organiseerde INA de allereerste editie van de vakopleiding FRAME, met steun van FIAT/IFTA, EBU Academy en geassocieerde partners het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en meemoo. FRAME wordt medegefinancierd door Creative Europe MEDIA.

Sinds 2010 zijn er 18 trainingen van FRAME georganiseerd bij INA of bij onze Europese partners - het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in 2017, RTÉ (Raidió Teilifís Éireann - Radio Television of Ireland) in 2018 en TVR (Televiziunea Româna - Public Television of Romania) in 2019 - zijn er 177 professionals opgeleid door 121 trainers uit 44 landen. In 10 jaar tijd is het FRAME-opleidingsprogramma gegroeid, geëvolueerd en blijft het innoveren om de ontwikkeling van nieuwsvaardigheden, kennis en oplossingen voor een beter beheer van het audiovisuele erfgoed voort te zetten.

FRAME is nu dus veel meer dan een opleidingsprogramma, het is een gemeenschap van Europese en internationale professionals die hun ervaringen delen, van elkaar leren en samenwerken om het wereldwijde audiovisuele erfgoed te bewaren en te promoten.

Bekijk het filmpje voor 10 feiten om 10 jaar van het FRAME-verhaal te vertellen!

Lees meer op de website van INA.

Did you find this information useful?