EU-cohesiebeleid: Financiering voor culturele projecten uit de Overzeese landen

EU-cohesiebeleid: Financiering voor culturele projecten uit de Overzeese landen

Cross-sectoraal

De Europese Commissie heeft een nieuwe oproep gepubliceerd met een budget van 1 miljoen euro, ter ondersteuning van kunstenaars, culturele organisaties en instellingen uit de ultraperifere regio's van de EU en de landen en gebieden overzee (4,8 miljoen inwoners). De subsidie ondersteunt minimaal 45 projecten tot een maximumbedrag van 20.000 euro per project.

Elisa Ferreira, commissaris voor Cohesie en Hervormingen: De meest afgelegen delen van de Europese Unie, onze ultraperifere regio's, hebben een unieke en rijke cultuur die we moeten behouden. De steun zal een verschil maken in het bevorderen en ondersteunen van de cultuursector van deze gebieden, die zwaar zijn getroffen door de pandemie van het coronavirus.

De projecten zijn gericht op de bescherming, ondersteuning en bevordering van de lokale en inheemse cultuur, volkskunst en -praktijken en de voorouderlijke cultuur van de ultraperifere regio's en de landen en gebieden overzee, de verbetering van de culturele dialoog en de bevordering van de verspreiding van culturele en creatieve werken, met name door middel van digitale technologieën.

Meer details over deze oproep zijn hier beschikbaar.

Did you find this information useful?